Моркови в ароматна медена глазура



Приготвяне
30 минути
Порции

2

Начин на приготвянe
Нарежете морковите на колелца или на пръчки. Бланширайте ги в кипяща вода 5 минути. Не ги преварявайте. Изплакнете ги на студена течаща вода. Отцедете ги добре. В тиган разтопете маслото на умерен огън. Добавете карамфила и меда. Изсипете морковите в тигана и ги потопете обилно в глазурата. Запържете за няколко минути, извадете морковите и запечете на грил.
Още по темата

Малко хора знаят, че оранжевите моркови, които със своя жизнерадостен цвят днес красят всяка зарзаватчийска сергия, в древността са били съвсем различни на вид, а...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп