Ябълкови мъфини с канела и хрупкав топинг

Ябълкови мъфини с канела и хрупкав топинг Лакомник
Ябълкови мъфини с канела и хрупкав топинг
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Галя Николова, Кубрат
Лакомник Необходими продукти

3/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
2 яйца
1 ч.л. течна ванилия
1 1/2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
2 ч.ч. настъргани ябълки
1/2 ч.ч счукани орехи
За хрупкавия топинг:
1/4 ч.ч. масло
1/2 ч.ч. брашно
4 с.л. захар

Начин на приготвянe

В малка купа смесете олиото, захарта, яйцата и ванилията и объркайте до получаването на еднородна смес. В по-голяма купа пресейте брашното с бакпулвера и канелата. Към сухата смес прибавете кремообразната смес, разбъркайте, докато се усвои, прибавете ябълките и орехите и бъркайте, докато всичко се омеси добре. Получената смес разпределете във форми за мъфини, покрити с хартиени кошнички, като пълните до 2/3 от височината им.

Топингът:

Изсипете маслото, брашното и захарта в купата на малък блендер и с ножа на блендера омесете до получаването на трохи. Ако нямате блендер, намачкайте продуктите с вилица и претрийте сместа с пръсти до получаването на трохи. Получените трохи разпределете върху тестото в кошничките. Печете в предварително загрята до 175°С градуса фурна около 30-35 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц