Млечно желе с шоколад
Свеж и изкусителен десерт, с който ще изненадате близките си
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Желатинът се накисва в 50 мл от млякото, оставя се да набъбне и се загрява в микровълновата, докато се разтвори. Останалото мляко се загрява със захарта, ароматизира се с ванилията, дърпа се от котлона и на тънка струйка се сипва желатинът. Прибавя се начупеният шоколад и се бърка, докато се разтвори. Добавят се и настърганите кори от лайма, портокала и лимона. Сместа се разпределя в десертни форми, като се пълнят догоре и се оставят поне 4 часа в хладилник. След това се потапят в гореща вода за 5–10 секунди. Обръщат се в чинии. Сосът се приготвя, като почистените плодове се смилат заедно със захарта и ликьора. Прецеждат се. Десертът се сервира с така приготвения сос.
Още по темата
Яйцата се разбиват със захарта на пяна. След това внимателно се добавя брашното. Изсипва се в намазнена тортена форма и се пече на 180С. След като се извади от фурната...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп