Милфей с портокали и крем

Неустоимо вкусен и бърз десерт за неделния следобед


Приготвяне
60 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
Смесваме жълтъците и захарта и ги разбиваме, докато побелеят. Прибавяме към тях брашното. Оставяме прясното мляко да заври, прибавяме към него жълтъците и разбъркваме. Сипваме сместа в тенджера и я слагаме на среден огън. Разбъркваме, докато се сгъсти, и доливаме коняка и ванилията. Оставяме сместа да изстине и я прибираме в хладилника. Разбиваме сметаната и прибавяме към получения крем. Разстиламе бутер тестото в тава с оризова хартия и печем 20 мин във фурна, загрята на 180º. Изваждаме от печката и щом изстине, разрязваме на три части. Първите две кори намазваме с крем, върху който подреждаме нарязания на филийки портокал. Слагаме ги една върху друга, а върху тях оставяме третата кора, поръсена с 5 с.л. пудра захар.
Още по темата

Измиваме черешите и изваждаме костилките. В тенджера слагаме 200 мл. вода с 50 гр. захар поставяме на среден огън и оставаме да врят черешите за 10 мин. Изваждаме ги...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп