Миди пане

Миди пане Лакомник

Апетитно предястие за всеки ден

Миди пане
Време за приготвяне
Приготвяне
25 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г замразени миди

100 г брашно

1 лимон

2 яйца

сол на вкус

копър

Начин на приготвянe

След като мидите са размразени и измити, накисват се в марината от сока от изстискания лимон и ситно нарязания копър. Овкусяват се със сол и се оставят да престоят 2 ч. Яйцата се разбиват и в последователност първо в яйцата, след това в брашно се потапят мидичките. Изпържват се в силно нагорещена мазнина до получаване на златист загар.

Още по темата
Още по темата
Кашкавал пане
Кашкавалът се нарязва на филийки. След това всяко парче се потапя в купа с вода, овалва се в брашно, след това в разбитите яйца, а накрая в галетата. Слага се в тиган...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц