Медени коледни бисквити
Медени курабийки за коледно настроение
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Размекнатото краве масло се разбива с кафявата захар с миксер до пухкав крем. Прибавят се яйцето, 1 с.л. вода, медът, канелата, джинджифила, карамфила, солта и портокаловите корички. Всичко се разбива и постепенно се добавя брашното. Полученото тесто се слага в хладилник за поне 2 часа, увито в найлон. След като се извади от хладилника се оставя за 10 минути да се отпусне. Разточва се тънък пласт и с формички се изрязват сладки. Пекат се в тава, постлана с домакинска хартия при загрята на 180 С фурна 10-15 минути, докато порозовеят съвсем леко по краищата. Ако се препекат стават много твърди. Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна и с него се намазват сладките.
Още по темата
Яйцата се разбиват заедно със захарта до побеляване. Прибавят се течният мед, смлените орехи, содата, канелата, джинджифилът и брашното. Замесва се тесто. При...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп