Коледни сладки с мармалад
Топящи се ароматни сладки, подходящи и за гостите
Приготвяне
50 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Първо се разбиват виното и маста, която е поомекнала. Добавяте и захарта. Пресявате брашното и го добавяте малко по малко към винената смес, докато получите меко тесто, което не лепне. Готовото тесто се разточва с точилка. Всяка кора се разрязва с формички по желание. Сладките се се нареждат в тава покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна до златисто. Готовите сладки се слепват амармалад и се поръсват с пудра захар.
Още по темата
Яйцата се разбиват заедно със захарта до побеляване. Прибавят се течният мед, смлените орехи, содата, канелата, джинджифилът и брашното. Замесва се тесто. При...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп