




От размекнатата мас или маргарин, прясното мляко, брашното и ванилията замесваме твърдо тесто, което оставяме да престои едно денонощие в хладилника. На следващия ден разделяме тестото на 6 топки. Вземаме една топка и разточваме на правоъгълен лист с дебелина около 0,5 см. Приготвяме плънката от разбитите белтъци със захарта и смелените орехови ядки. Намазваме листа тесто с 1/6 от плънката и загъваме два от краищата един до друг. Намазваме с разбитите жълтъци и поръсваме със сусам. Режем на триъгълници. Така процедираме и с останалите топчета тесто. Получените сладки нареждаме в тава, покрита с хартия за печене, и печем в загрята на 180 градуса фурна до порозовяване. Ако плънката се разтече при печенето, това да не ви притеснява, след изпичане излишното се отстранява от сладките.

