Маслени охлювчета с локум
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маслото и маста се разтапят, смесват се с швепса и брашното и се измесва средно меко тесто. Готовото тесто се разделя на 4 топки и всяка се разточва на кръг с дебелина около 2 мм. Този кръг се разрязва на 20 триъгълника. В края на всеки триъгълник се слага парченце локум и се завива като охлювче. Готовите охлювчета се нареждат в тава и се пекат на 180 градуса около 40 мин. Още докато са топли, се овалват в пудрата захар, смесена с 2-те ванилии. Консумират се на следващия ден.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп