Маслени охлювчета с локум

Маслени охлювчета с локум Лакомник
Маслени охлювчета с локум
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Мария Ташева, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

125 г масло
125 г мас
330 мл швепс - портокал
2 ванилии
брашно - около 1 кг
пудра захар

Начин на приготвянe

Маслото и маста се разтапят, смесват се с швепса и брашното и се измесва средно меко тесто. Готовото тесто се разделя на 4 топки и всяка се разточва на кръг с дебелина около 2 мм. Този кръг се разрязва на 20 триъгълника. В края на всеки триъгълник се слага парченце локум и се завива като охлювче. Готовите охлювчета се нареждат в тава и се пекат на 180 градуса около 40 мин. Още докато са топли, се овалват в пудрата захар, смесена с 2-те ванилии. Консумират се на следващия ден.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц