Марципаново сърце

Марципаново сърце Лакомник
Марципаново сърце
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 с.л. какао на прах

1 ч.л. канела

400 г марципаново масло

1 с.л. ликьор

захарна глазура

Начин на приготвянe

Разбийте всички продукти с миксер, освен глазурата, докато не стане еднородна шоколадова смес и прибавете марципановото масло. Разточете тестото с дебелина 3-5 мм и намажете с ликьор. Отгоре покрийте с глазурата. С помощта на мокър нож изрежете тестото във формата на сърце. Оставете напълно да изсъхне и тогава може да нанижете сърцето на конец.

Още по темата
Още по темата
Шоколадово сърце
Накиснете стафидите в рома за 30 минути. В тенджера на слаб огън разтопете шоколада, прибавете маслото, сметаната и бъркайте докато се образува еднородна смес. В...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц