
Ефектна идея за празничен десерт на Св. Валентин




Яйцата и горещата вода се разбиват на пяна. Добавят се захарта и ваниловата захар и се разбъркват. Накрая внимателно се прибавят брашното и бакпулверът. Взимат се 5 сърцевидни форми (около 10 х 10 см), намазват се с олио и се разпределя тестото. Пече се на 220 градуса за 8–10 минути. Изважда се внимателно от формичките и се оставя да изстине. От пудинга на прах, 2 с.л. захар и млякото се сварява крем. Оставя се да поизстине, като от време на време се разбърква. Сърцата се разрязват внимателно по средата, намазват се с крема и се съединяват отново. Подреждат се в голяма чиния с острия връх навътре, да се допират. От пудрата захар се маха 1 с.л. От останалата захар, касисовия ликьор и известно количество вода се прави гъст захарен сироп. С него внимателно се заливат сърцата. След това се доукрасяват с касиса и останалата пудра захар.
