За Венета Райкова редовно се носят слухове, че слабее нездравословно и гладува с дни, за да изглежда добре на екран. Тя е категорична, че си хапва от всичко и дори в последните години се е усъвършенствала в готвенето. Нейният специалитет са салатите, а съпругът й Тихомир я изкушава с вкусна меса, които приготвя на жар.
Необходими продукти:
500 гр. пилешки бон филенца
3 с.л. соев сос
2 с.л. водка
3 с.л. зехтин
4-5 скилидки чесън
черен пипер
бял риган
червен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Подгответе бон филенцата като леко ги изтъните с кухненски чук. В дълбока купа смесете съставките за маринатата, а чесъна нарежете на тънки колелца, и оваляйте добре филетата. Оставете ги в маринатата поне за 10 часа, за да могат да поемат от ароматите. Могат да се пекат на скара, грил тиган или електрическа плоча.