Вкусно и бързо предложение за обяд
Загряваме олиото в тенджера и прибавяме каймата и предварително настъргания кромид лук. Разбъркваме няколко пъти, сипваме доматения сос и доливаме малко вода. Оставяме да ври на среден огън, докато каймата се сгъсти, и овкусяваме с риган, сол и черен пипер. Махаме от огъня и оставяме да изстине. Междувременно слагаме на котлона друга тенджера с подсолена вода. Щом заври, слагаме макароните, начупени на половина. Врят на среден огън 15 мин, след което изсипваме водата, а към макароните добавяме половината маргарин. Приготвяме застройката за макарони, като разтопяваме в тенджера останалия маргарин и прибавяме към него брашното. Получената смес запържваме леко. Махаме от огъня, сипваме прясното мляко и разбъркваме с тел, докато не се получи гъста каша. В отделен съд разбиваме 2 жълтъка с малко вода и ги прибавяме към получената смес. В средно голяма тава слагаме на пластове половината макарони, каймата и отгоре – останалите макарони. Заливаме със застройката и поръсваме с предварително настъргания кашкавал. Оставяме каймата с макарони да се пече 30 мин във фурна, загрята на 180º. Готовото ястие сервираме студено.