Лучена торта

Идеална вечеря за зимата


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
От посочените продукти се замесва тесто, разточва се на лист и се слага в намазана с масло форма за торта. Сланината се нарязва на парченца и се пуска за 2 минути във вряла вода. Лукът се нарязва на ситно, запържва се в маслото, прибавя се брашното и се разрежда с разбитата в млякото сметана. Сваля се от огъня и се прибавят яйцата, сол и черен пипер. Тази смес се изсипва върху тестото, отгоре се слагат парченцата сланина и парченца масло. Тортата се пече в гореща фурна 25-30 мин. и се сервира гореща.
Още по темата

Нарежете лука на тънки колелца. Разтопете маслото в тенджерата, прибавете лука и задушете на умерен огън за около 20-25 минути. Прибавете пасирания чесън, брашното и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп