Френски лучен пай с риба (стъпка по стъпка)
Апетитно и здравословно предложение за закуска
Приготвяне
2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесете брашното със сол, маята и разбъркайте. Добавете около 150 мл топла вода и добавете маслото. Замесете тестото, покрийте тестото и оставете за 1 час.
Нарежете лука на едро, праз лука на кръгчета. Загрейте масло и задушете лука за около 10 минути и разбъркайте. Нарежете доматите на ситно, прибавете лука, мащерката, подправете на вкус и задушете за 35 минути под капак.
Сложете хартия за печене в намаслена тава. Разточете тестото и издърпайте краищата. Сложете на равен слой зеленчуковата плънка, наредете отгоре рибата, маслини и запечете за около 30 минути при 200 градуса.
Още по темата
Загрейте масло и запържете лука до омекване на слаб огън. Загрейте фурната до 200 градуса. Разточете тестото, набодете с вилица, сложете хартия за печене, отгоре суров...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп