Френски лучен пай с риба (стъпка по стъпка)

Френски лучен пай с риба (стъпка по стъпка) Лакомник

Апетитно и здравословно предложение за закуска

Френски лучен пай с риба (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г брашно

5 г мая

1/2 ч.л. сол

80 мл олио

300 г лук

1 стрък праз лук

300 г домати

5 г мащерка

1/4 ч.л. черен пипер

200 г пушена сьомга

200 г маслини без костилка

Начин на приготвянe

Смесете брашното със сол, маята и разбъркайте. Добавете около 150 мл топла вода и добавете маслото. Замесете тестото, покрийте тестото и оставете за 1 час.

Нарежете лука на едро, праз лука на кръгчета. Загрейте масло и задушете лука за около 10 минути и разбъркайте. Нарежете доматите на ситно, прибавете лука, мащерката, подправете на вкус и задушете за 35 минути под капак.

Сложете хартия за печене в намаслена тава. Разточете тестото и издърпайте краищата. Сложете на равен слой зеленчуковата плънка, наредете отгоре рибата, маслини и запечете за около 30 минути при 200 градуса. 

Още по темата
Още по темата
Лучен бутер пай с картофи
Загрейте масло и запържете лука до омекване на слаб огън. Загрейте фурната до 200 градуса. Разточете тестото, набодете с вилица, сложете хартия за печене, отгоре суров...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц