Леберкез на фурна

Леберкез на фурна Лакомник

Чудесен избор, с който може да впечатлите гостите си

Леберкез на фурна
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г телешко месо

700 г свинско месо

2 глави лук

2 скилидки чесън

1/2 връзка магданоз

1 сухар, накиснат в прясно мляко

1 морков

3 яйца

2 ч.л. сол

1 ч.л. смлян черен пипер

1/2 ч.л. бахар

Начин на приготвянe

Смиламе с машинка месото и го поставяме в дълбок съд. Към каймата прибавяме настъргания лук, чесън, нарязания на колелца морков, нарязания на ситно магданоз, разбитите предварително яйца, изстискания сухар и подправките. Омесваме сместа добре и я оставяме да престои 1 час. Намазваме с мазнина продълговата тавичка, изсипваме в нея сместа, оформяме я и опичаме в умерена фурна. Изваждаме опеченото месо в продълговата чиния и го нарязваме на филии. Поднасяме с гарнитура по избор.

Още по темата
Още по темата
Телешко руло със сметанов сос
Пържолите се начукват на тънък лист, посоляват се със сол и червен пипер и се пълнят с нарязани на кубчета твърдо сварени яйца, кисела краставичка и парченца сланина....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц