Леберкез на фурна
Чудесен избор, с който може да впечатлите гостите си
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смиламе с машинка месото и го поставяме в дълбок съд. Към каймата прибавяме настъргания лук, чесън, нарязания на колелца морков, нарязания на ситно магданоз, разбитите предварително яйца, изстискания сухар и подправките. Омесваме сместа добре и я оставяме да престои 1 час. Намазваме с мазнина продълговата тавичка, изсипваме в нея сместа, оформяме я и опичаме в умерена фурна. Изваждаме опеченото месо в продълговата чиния и го нарязваме на филии. Поднасяме с гарнитура по избор.
Още по темата
Пържолите се начукват на тънък лист, посоляват се със сол и червен пипер и се пълнят с нарязани на кубчета твърдо сварени яйца, кисела краставичка и парченца сланина....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп