Лазаня с кайма



Начин на приготвянe
Каймата се задушава с малко вода сол, черен пипер и след това се пържи, да стане на зрънца. Към нея се прибавят смлените домати и чесън. Приготвя се бешамеловият сос, като се запържва брашното в разтопеното масло. Налива се студеното прясно мляко и вари, докато се сгъсти. В правоъгълна тава на дъното се слагат малко мазнина и част от соса. Подреждат се ред кори, заливат се с част от каймата и соса, настърган кашкавал и пак кори, сос, кайма, кашкавал, доизчерпване на продуктите, като се завършва с кори. Лазанята се залива с останалия сос и най-отгоре с кашкавал. Пече се до зачервяване.
Още по темата

Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп