Кюфтета на шиш

Нетрадиционно предложение за вашите кюфтенца


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
1. В голям съд слагаме каймата, галетата и предварително настъргания кромид лук. Овкусяваме със сол, джоджен и риган. Омесваме хубаво и получената кайма оставяме в хладилника за 60 мин. Оформяме кюфтета със средна големина. Поставяме 8 дървени шишчета във вода за 15 мин, след което върху всяко едно набождаме по кюфте. Наредените шишчета печем 10 мин на предварително загрята скара. Запичаме леко арабските питки на скарата и ги разделяме поравно за 4 порции. Върху всяка оставяме по 2–3 шишчета. Готовите шишчета сервираме със салата от домати.
Още по темата

Накиснете 24 броя шишчета във вода за 30 минути. Замразете стека за 20 минути.
3а да приготвите соса, смесете оцета, червените чушки, захарта, лука, джинджифила,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп