Телешко шишче с джинджифилов сос

Телешко шишче с джинджифилов сос Лакомник
Телешко шишче с джинджифилов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

350 г телешки стек

3 жълти или червени чушки, всяка нарязана на 8 триъгълни части

4 стръка зелен лук, нарязани

За соса:

125 мл оризов оцет

55 г ситно нарязана червена чушка

2 с.л. захар

1 с.л. ситно нарязан лук

1 1/2 ч.л. корен от джинджифил

1-11/2 ч.л. чеснов чили сос

1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

Начин на приготвянe

Накиснете 24 броя шишчета във вода за 30 минути. Замразете стека за 20 минути.

3а да приготвите соса, смесете оцета, червените чушки, захарта, лука, джинджифила, чесновия чили сос и лимоновите кори в дълбока купа. Бланширайте чушките във вряла вода и ги подсушете с кухненска хартия. Сложете ги в купа и добавете 2 супени лъжици от соса. Загрейте грила до висока температура. Нарежете стека на 24 много тънки ленти и нанижете на всяко шишче лента телешко, триъгълно парче чушка и парче зелен лук, като увиете месото около зеленчуците. Запечете в грила за 3-5 минути от всяка страна или докато се изпече добре. Сервирайте шишчетата горещи заедно с останалия сос.

 

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц