Кюфтенца по цариградски
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Омесваме каймата със ситно нарязания лук, настъргания на ситно морков, хляба без кора, накиснат предварително с вода и изцеден, 1 яйце и подправките. Оформяме малки кюфтенца като топчета за пинг-понг, овалваме в брашното. После се пържат до светлокафяво. Приготвя се пюрето, като се сваряват картофите и се обелват. Намачкваме с вилица и добавяме маслото, прясното мляко и сол на вкус. Пасираме на гладко пюре. В малко тиганче се запържва 50 мл олио и се добавя 1/2 ч.л. червен пипер. В чиния се сипва от пюрето, отгоре се нареждат 5-6 кюфтенца и се полива със запърженото олио. Поръсваме с магданоз.
Добър апетит!
Още по темата
Смелете свинското месо на кайма. Почистете, измийте и нарежете лука на ситно или го пасирайте. Разбийте яйцето и добавете солта и пипера. Омесете каймата с галетата и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп