Фолкпевицата Бони се е научила да готви от рецептите на своята баба. Тя не крие, че рядко нещо може да я затрудни в кухнята, но й оставя все по-малко време да готви. В последно време открива нови рецепти за вкусни и хранителни супи. Преди приготвяла само леща и пилешка супа. Постепенно открива цял нов свят от кремсупи, които са страшно полезни и хранителни.
Необходими продукти:
1 средна големина карфиол
3 с.л брашно
3-4 с.л масло
1 ч.ч прясно мляко
2 жълтъка
черен пипер
магданоз
лимонов сок
3 филии хляб
Начин на приготвяне:
Измития и накъсан на розички карфиол се сварява в подсолена вода. Като омекне се изважда от водата и се пасира, след което пак се връща. Запържва се брашното в маслото и се
подправя с черния пипер, сместа се разрежда леко и се сипва в супата. Оставя се за още 5 мин. да поври и преди да се свали от котлона се изсипва и млякото. Застройва се с жълтъците разредени с лимоновия сок и се подправя с магданоз. Поднася за консумиране с предварително изпечените с масло и подправки крутончета.