Ароматна и свежа рецепта вечеря
Лукът се нарязва на ситно, морковите - на кубчета и се запържват за 30 секунди в тенджера с предварително загрятото олио. Налива се гореща вода (1 1/2 л), добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, посолява се и се вари 10-15 минути под капак. След това в супата се сипват почистените от семето и нарязани на едро чушки, слага се клонката целина и ври още 5 минути под капак. Сварената супа се сваля от котлона и се пюрира. Налива се течната сметана, подправя се с унисос и се разбърква. Ореховите ядки се смилат, добавя се скилидката чесън, налива се течната сметана, слага се крема сиренето, подправя се със соев сос или унисос, копър и магданоз и отново се смила. От готовата смес с две лъжици се оформят топчета. При сервиране във всяка порция като се слага по едно. Супата се декорира с розмарин и се поднася.