Крем супа от тиква и джинджифил

Крем супа от тиква и джинджифил Лакомник

Изненадайте семейството и гостите си с това есенно изкушение

Крем супа от тиква и джинджифил
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500-600 г тиква

2 моркова

1 глава лук

200 мл прясно мляко

масло

1 ч.л. джинджифил

2 с.л. тиквени семки

Начин на приготвянe

Нарежете и почистете тиквата, морковите и лука и ги сварете в подсолена вода със сол до пълно омекване. След като сварите зеленчуците ги пасирате с пасатор, или в кухненски робот заедно с маслото и млякото. Задължително извадете млякото предварително от хладилника. Пасирайте до получаване на еднородна смес. Настържете джинджифила на ситно ренде и добавете към тиквената смес. Разбъркайте много добре, за да не остане джинджифила на топка. Преди сервиране поръсете с тиквени семки.

Още по темата
Още по темата
Средногорски крем с тиква и мед
Докато е топла, тиквата се пасира с вилица. Добавя се меда и се прави на пюре. Ако искате да е по-фино, може да разбиете с пасатора. Нишестето се размива в студеното...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц