Крем с карамелизирана захар
Изкусителен и изключително лесен за приготвяне десерт
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
От свареното прясно мляко се отделя 1 чаена чаша и се оставя да се охлади. В отделен съд леко се разбиват жълтъците, брашното, нишестето и охладеното мляко до образуването на еднородна смес във вид на кашица. В друг по-голям съд се карамелизира захарта на пясък. Готовата карамелизирана захар веднага се залива с останалото количество прясно мляко. Вари се на умерен огън до пълно разтваряне на захарта. Прибавя се постепенно сместа от жълтъците, като се бърка непрекъснато на слаб огън до сгъстяване. Оставя се да изстине. Разбърква се леко с белтъците, предварително разбити на сняг с пудрата захар и ванилията. Изсипва се в десертни купички. Поднася се поръсен със счукани орехови ядки.
Още по темата
Нарязваме маграрина, шоколада и карамела на средни по големина парчета. Слагаме маслото и шоколада в тенджера и ги оставяме на среден огън. Щом се разтопят, ги сипваме...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп