




Накиснете сушените гъби за 12 часа в голямо количество вода, когато са готови изцедете водата и ги нарежете на едро. Кипнете водата от гъбите, прибавете нарязаните на кубчета картофи и ги варете за 15 минути. Извадете картофите и сложете във водата накиснатите, 150 г масло, 150 г сметана, сол на вкус и оставете на слаб огън.
Загрейте 20 г масло и запържете ситно нарязания лук, като прибавите пудра захар и сол. Прибавете малко вода и оставете да кипнат за 25 минути.
Нарежете пресните гъби на тънки флии и ги запържете в малко масло за 5 минути. Загрейте фурната до 170 градуса. Запържете костура в останалото масло, подправете със сол и черен пипер. След 5 минути пържете го сложете в тава и запечете за 5-7 минути. Сервирайте с картофеното пюре, запържените гъби и залейте със соса.

