Копривен сос със сметана и сирене

Копривен сос със сметана и сирене Лакомник
Копривен сос със сметана и сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г коприва

1 връзка пресен лук

щипка сол

1 ч.ч. течна сметана

1 с.л. брашно

1 ч.ч. твърдо сирене

1 ч.л. джоджен

2- 3 с.л. олио

Начин на приготвянe

Копривата се мие листо по листо. Стръковете лук се почистват, измиват и режат на ситно. Копривата се накъсва на дребно. Взема се дълбок тиган с по- широко дъно. Налива се мазнината и съдът се поставя на включен котлон. Когато загрее, се намаля степента на котлона. Добавят се копривата и лукът. Запържват се за 2- 3 минутки. Следва добавянето на течната сметана и 1 ч.ч. вода. Бърка се непрекъснато с дървена шпатула. Брашното се размива с вода. Налива се в тигана на тънка струйка. Пробърква се докато сгъсти. Накрая се поръсва сиренето, щипка сол и джоджен. Котлонът се изключва. Сосчето се оставя да къкри.

Още по темата
Още по темата
Как се прави китайски сладко-кисел сос?
Πoчитaтeлитe нa ĸитaйcĸия cлaдĸo-ĸиceл coc знaят ĸoлĸo вaжнa пoдпpaвĸa e тoй, зa дa пpидoбиe ĸитaйcĸoтo яcтиe зaвъpшeн вид във вĸycoвo oтнoшeниe. Πoдxoдящ e зa...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц