Козуначени мъфини

Майсторски кексчета за цялото семейство и гостите


Приготвяне
70 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
В топлото прясно мляко се разтваря маята и се остава да шупне. Брашното се пресява, прави се кладенче в средата и се прибавят млякото с маята, разбитите яйца със захарта, мекото масло, ванилия, настъргана лимонова кора, рома и щипка сол. Разбърква се с лъжица до хомогенност. Получава се гъсто кексово тесто. Оставя се да втаса около 30 минути. След това се прибавят накиснатите в рома стафиди и се разбърква отново. Във форми за мъфини с помощта на лъжица се разпределя тестото. Формите се пълнят до половината. Втасва отново около 15 минути. Пекат се на 180С до златисто.
Още по темата

От всички продукти се замесва средно меко тесто, което се слага в намазнена найлонова торбичка. В по-голяма тенджера наливаме хладка вода и потапяме торбичката с...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп