Киш с рикота и спанак

Киш с рикота и спанак Лакомник
Киш с рикота и спанак
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 ч.л. индийско орехче

1 глава лук

1 ч.л. риган

100 г рикота

1 яйце

3 с.л. вода

5 с.л. масло (3 за тестото и 2 за плънката)

1/2 ч.л. сол

1 ч.ч. брашно

1/2 ч.ч. брашно от овесени ядки

2 с.л. картофено нишесте

1 скилидка чесън

1/2 ч.ч. спанак

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Смесете сухите продукти за тестото, прибавете маслото, водата и разбъркайте добре. Разточете в намаслена тава и запечете за 10 минути при 180 градуса. Нарежете на ситно чесъна, луса, смесете подправките, рикотата и разбъркайте добре. Сложете сместа на равен слой върху тестото и запечете за 25-30 минути при 180 градуса. 

Още по темата
Още по темата
Киш със сирена
http://www.youtube.com/watch?v=LXvG6Y5zNew&list=PL8A967A8962513E21
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц