Киш със спанак

Киш със спанак Лакомник
Киш със спанак
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г кори за баница

1 кг изчистен спанак

350 г консервирани гъби

300 мл заквасена сметана

350 г меко сирене – фета

180 г масло

4 яйца

4 лук

4-5 с.л. зехтин

черен пипер на вкус

1 връзка копър

1 връзка магданоз

 4 скилидки чесън

200 г пушено сирене

Начин на приготвянe

Нарежете лука на ситно и го запържете за минута в загретия зехтин. Добавете нарязания чесън, нарязаните гъби, накъсания спанак. Намалете котлона на средно силен огън и оставете на котлона докато водата изври. Прибавете заквасената сметана. Намаслете кръгла и дълбока тава наредете корите за баница. Слагайте по две и оставете да висят отстрани на тавата, така че после да покриете плънката плътно отгоре. През две мажете корите с масло и редете.

Разбийте отделно жълтъците от белтъците на яйцата. Към жълтъците прибавете ситно натрошеното сирене и сипете охладената смес със спанака. Разбитите на сняг белтъци прибавете след това и разбъркайте внимателно. Подправете с черния пипер, ситно нарязания магданоз и копър. Изсипете сместа върху корите и покрийте с висящите краища. Сложете няколко парченца масло отгоре. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути докато добие златист цвят. Извадете и наредете кръгчетата пушено сирене. Върнете и печете още около 5 минути, докато сиренето леко се разтопи.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц