Кифлички без яйца
Вкусна закуска цялото семейство
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Прясното мляко, захарта, 5 с.л. брашно и маята се разбъркват добре и се оставят да постоят 15 минути. След това се прибавя олиото и постепенно се слага брашно, докато се замеси средно меко тесто. От него се късат топки, от които се завиват кифлички с пълнеж по желание. Може да е мармалад, може да е яйце и сирене. А може и половината да са сладки, а другата половина солени. Нареждат се в намазнена и поръсена с малко брашно тава. Отгоре кифлите се мажат с разбито яйце, сладките се поръсват със захар, а солените със сусам. Пекат се веднага, без да се чакат да втасват в предварително загрята на 200 С фурна.
Още по темата
Маята се размива в млякото, прибавят се пудрата захар, олиото, жълтъците и се омесва тесто, което се разделя на 5 топки. Всяка топка се разточва на кора и се разрязва...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп