Кекс със смокини
Чудно мекичко и ароматно изкушение за следобеда
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйцата, мекото масло и захарта се разбиват в дълбок съд с миксер. Брашното се пресява, добавя се содата и се сипва при яйчената смес. Овкусява се с ванилията и се разбърква с миксера. Смокините се нарязват и се накисват в съд с топла вода. След това се отцеждат и се прибавят към тестото. Сместа се разбърква и се изсипва в намаслена и набрашнена форма за сладкиши. Сладкишът се пече 20–30 минути в предварително загрята до 180С фурна.
Още по темата
Разбийте с миксер маслото и захарта. Добавете последователно яйцата, млякото и бакпулвера. Накрая сложете брашното, бадемовата есенция и ванилията. Полученото тесто...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп