Кекс с ябълки и локум

Невероятно лесен и икономичен домашен десерт


Начин на приготвянe
Локумът се нарязва. Содата се разбърква в киселото мляко. Ябълките се измиват, обелват, почистват от семките и се нарязват на по-едри кубчета. Взема се една по-голяма купа и всички изброени продукти (без пудрата захар) се слагат вътре. Разбъркват се добре и тестото се изсипва в суха тава с подходяща големина, чието дъно е покрито с хартия за печене на сладкиши. Пече се около 25-30 минути в предварително загрята фурна на 180-200С. Готовият кекс се поръсва с пудра захар.
Още по темата

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавят се олиото и прясното мляко. Брашното се смесва с бакпулвера. Добавят се постепенно към сместа. Накрая се сипват...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп