Кекс с портокали и извара

Изкусително предложение за домашен сладкиш


Приготвяне
60 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
Яйцата се разбиват със захарта на пяна. Добавят се олиото, водата и накрая пресятото брашно с бакпулвера и какаото. Готовата смес се изсипва в покрита с хартия форма и се пече на 180 градуса, за 25-30 минути. Оставете го да се охлади. През това време разбийте маслото, изварата и пудрата захар на гладък крем. Изсипете крема върху вече готовия блат. Нарежете обелените портокали на кръгчета и ги наредете отгоре върху крема. Загрейте 2/3 от порт. сок заедно със 3 с.л. захар до завиране. През това време разбъркайте пудинга с останалия 1/3 порт. сок и изсипете във врящия сок. Бъркайте докато се сгъсти, около две минути. Залейте сладкиша с леко охладената глазурата и го оставете в хладилник за една нощ.
Още по темата

Смесваме жълтъците на яйцата, пудрата захар, настърганите портокалови и лимонови кори и ломоновия сок. Слагаме ги в тенджера с топла вода и разбъркваме, като прибавяме...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп