Каша с леща, гъби и ориз

Каша с леща, гъби и ориз Лакомник
Каша с леща, гъби и ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 к.ч. леща

1 к.ч. ориз

3,5 к.ч. вода

200 г гъби

200 стриди

1 глава лук

1 с.л. соев сос

сол на вкус

олио за пържене

Начин на приготвянe

Залейте лещата с гореща вода, подправете на вкус и оставете да се вари за около 5 минути на силен огън, намалете температурата и варете още 10 минути. По същия начин направете и с ориза. Нарежете гъбите на едро, както и стридите. Нарежете лука на ситно и го запържете на силен огън. Прибавете гъбите, запържете и подправете на вкус. Залейте със соевия сос, прибавете стридите, лещата, ориза, разбъркайте добре, задушете продуктите за около 3 минути и сервирайте. 

Още по темата
Още по темата
Каша от боб и сланина
Бобът се сварява до пълно омекване, осолява се и се вари още 5-10 мин. Сланината се нарязва на парчета и се изпържва. В отделената мазнина от сланината се запържва...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц