Суфле от карфиол

Суфле от карфиол Лакомник
Суфле от карфиол
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. сварен карфиол, разделен на малки розички

2 сварени моркова

1 с.л. масло

За заливката:

2 яйца

2 с.л. настъргано сирене

1 к.ч. мляко

1 с.л. нарязан магданоз

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

В намазани с масло огнеупорни купички разпределете морковите, нарязани на кубчета, и карфиола. Разбитите яйца смесете с останалите продукти и залейте зеленчуците. Наредете купичките в съд с топла вода. Сложете във фурната, но внимавайте водата да не заври, защото суфлето ще стане на шупли. Сервирайте в купичките или изсипете в плитка чиния. Може да сервирате и като гарнитура към месо.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц