Картофени крокети с пилешко

Бърза и вкусна идея за обяд


Приготвяне
50 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Сварете картофите необелени до готовност. Сварете пилешкото в подсолена вода. Запържете ситно нарязания лук, нарежете пилешкото на кубчето и запържете с лука. Прибавете малко бульон, настърганото сварено яйце и ментата. Подправете на вкус и разбъркайте. Обелете картофите и ги намачкайте, подправете на вкус, добавете малко бульон и суровото яйце, разбъркайте. Направете топчета от картофите, разточете ги в дланта, напълнете с пилешкото, оформете крокети, оваляйте в галета и запечете за 20 минути при 210 градуса в загрята фурна. Сервирайте с кисело мляко и мента.
Още по темата

След като ви представихме интересната история на крокетите и основната рецепта за приготвянето им – „Крокетите – още един прочут френски...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп