Пилешки крокети

Пилешки крокети Лакомник
Пилешки крокети
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

50 г масло

1 глава лук

50 г брашно

300 мл прясно мляко

300 г пилешко филе

50 г шунка

2 с.л. магданоз, наситнен

1 с. л. люта горчица

галета за овалване

олио за пържене

1 лимон

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Лукът се нарязва на много ситно. Пилешкото филе се сварява и също се нарязва на много ситно. Шунката се нарязва на много малки кубчета. В дълбок тиган се разтопява маслото и се добавя лукът. Запържва се 3-4 минути, докато започва да става леко златист. Добавя се брашното като се бърка постоянно и се запържва около 1 мин., след което бавно се добавя млякото, като се бърка така около 2 мин., така че да се получи хомогенна гъста каша. Добавя се пилешкото месо, шунката, ситно нарязаният магданоз и горчицата. Овкусява се със сол и чер пипер. Сместа се оставя да изстине и да се втвърди. С лъжица от сместа се отделят и оформят топчета, или цилиндърчета. Овалват се в галета и се оставят да престоят около 30 мин. в хладилника.

Крокетите се изпържват равномерно от всички страни в олио. След изваждането се подреждат на кухненска хартия, за да се подсуши излишната мазнина.

Ястието се сервира гарнирано с резени лимон.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц