Картофен пастет с лук
Лесна и евтина идея за вкусно предястие или разядка
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се почистват и измиват. Варят се до омекване в тенджера с вода. Взема се купа. В нея се слагат изварата, натрошеното сирене и лукът настърган на ренде. Чушката се реже много на ситно. Добавят се сол и червен пипер. Сварените картофи се отцеждат от водата. Намачкват се на пюре. Добавят се в купата с продуктите. Съставките се объркват много добре, така че да се получи напълно хомогенна смес. Пастетът се разпределя в подходящи чинии. Може да поднесете с топли хлебчета.
Още по темата
Яйцата се сваряват. Сиренето се настъргва или се смачква с вилица. Прибавят се пасирания чесън, нарязания на ситно лук, настърганите на ситно ренде яйца и олио, докато...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп