Пастет от кестени с червено вино
Изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
Приготвяне
45 мин
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Половината от сварените предварително кестени да се режат на ситно. Останалата част от тях се смила с пасатор. Ако не разполагате с такъв, можете да ги прекарате през сито. В дълбок съд се запържва в зехтина ситно нарязания лук и чесънът. Когато лукът омекне, се добавят виното и зеленчуковия бульон. След като сместа кипне, я сваляте от огъня. Прибавете нарязаните на дребно кестени, пюрето, галетата, коняка, соевия сос и подправете на вкус със сол и черен пипер. Оставете пастетът да се вари на слаб огън до сгъстяване. Когато е готов, го разпределете в малки купички и го оставете да се охлади напълно.
Още по темата
Измиваме и нарязваме тиквичките на квадратчета. След това ги слагаме да се сварят, докато омекнат (около 10-15 мин). Отцеждаме сварените тиквички. В друг съд слагаме...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп