Пастет от кестени с червено вино

Пастет от кестени с червено вино Лакомник

Изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове

Пастет от кестени с червено вино
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г сварени кестени

1 глава лук 

2 с.л. зехтин

2 счукани скилидки чесън

150 мл зеленчуков бульон

150 мл червено вино

100 г галета

1 с.л. коняк

2 с.л. соев сос

сол

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Половината от сварените предварително кестени да се режат на ситно. Останалата част от тях се смила с пасатор. Ако не разполагате с такъв, можете да ги прекарате през сито. В дълбок съд се запържва в зехтина ситно нарязания лук и чесънът. Когато лукът омекне, се добавят виното и зеленчуковия бульон. След като сместа кипне, я сваляте от огъня. Прибавете нарязаните на дребно кестени, пюрето, галетата, коняка, соевия сос и подправете на вкус със сол и черен пипер. Оставете пастетът да се вари на слаб огън до сгъстяване. Когато е готов, го разпределете в малки купички и го оставете да се охлади напълно.

Още по темата
Още по темата
Пастет от тиквички
Измиваме и нарязваме тиквичките на квадратчета. След това ги слагаме да се сварят, докато омекнат (около 10-15 мин). Отцеждаме сварените тиквички. В друг съд слагаме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц