Канелони на Елена Кучкова

Канелони на Елена Кучкова Лакомник
Канелони на Елена Кучкова
Автор:Лакомник

Елена Кучкова е свикнала сама да се грижи за себе си още от малка. Едва 19-годишна заминава за Лондон, работи по 12 часа на ден като домашна помощница. Там се учи на дисциплина и точност. Това й помага и до днес, определя се като жена, която винаги може да направи вкусна вечеря. Повечето рецепти е научила е от майка си, други сама е откривала в интернет. Обича много италианската кухня и разнообразни сосове, които сервира с добре изпечени пържоли.

 

Необходими продукти:

25250 г. канелони (1 кутия)

500 г сирене Рикота 

200 г сирене крема със зелени подправки 

3 скилидки чесън

500 г спанак

1 глава лук

2 бр. яйца

400 мл. сметана

2 бр. домати

200 г настърган кашкавал

сол 

черен пипер

олио

Начин на приготвяне: 

Спанакът се почиства. В тенджера се запържва нарязаната на ситно глава лук, към нея се добавя спанакът и се слага капак, докато се слегне. Оставя се да поизстине и се нарязва на ситно. Фурната се загрява на 180С. 

В купа се слага рикотата, крема сиренето, спанакът и двете яйца. Разбърква се и се подправя с пасирания чесън, черен пипер и сол.  С пълнежът се пълнят канелоните. Напълнените тръбички се подреждат в тава. 

Отделно в купа се смесват сметаната, доматения сок и нарязаните на кубчета домати. Подправят се със сол и черен пипер. С получената смес се заливат канелоните. Доматените кубчета се разпределят равномерно върху тях. Канелоните се разделят с вилица, така че сосът да попадне и между тях. Поръсва се настъргания кашкавал. Канелоните се пекат 35 минути.

Още по темата
Още по темата
Надя Обретенова: Обичам зеленчуци и риба
Надя Обретенова е дългогодишен журналист на Българската национална телевизия (БНТ). Водещ е на „По света и у нас”, както и на предаването за разследваща...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц