Елена Кучкова е свикнала сама да се грижи за себе си още от малка. Едва 19-годишна заминава за Лондон, работи по 12 часа на ден като домашна помощница. Там се учи на дисциплина и точност. Това й помага и до днес, определя се като жена, която винаги може да направи вкусна вечеря. Повечето рецепти е научила е от майка си, други сама е откривала в интернет. Обича много италианската кухня и разнообразни сосове, които сервира с добре изпечени пържоли.
Необходими продукти:
25250 г. канелони (1 кутия)
500 г сирене Рикота
200 г сирене крема със зелени подправки
3 скилидки чесън
500 г спанак
1 глава лук
2 бр. яйца
400 мл. сметана
2 бр. домати
200 г настърган кашкавал
сол
черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Спанакът се почиства. В тенджера се запържва нарязаната на ситно глава лук, към нея се добавя спанакът и се слага капак, докато се слегне. Оставя се да поизстине и се нарязва на ситно. Фурната се загрява на 180С.
В купа се слага рикотата, крема сиренето, спанакът и двете яйца. Разбърква се и се подправя с пасирания чесън, черен пипер и сол. С пълнежът се пълнят канелоните. Напълнените тръбички се подреждат в тава.
Отделно в купа се смесват сметаната, доматения сок и нарязаните на кубчета домати. Подправят се със сол и черен пипер. С получената смес се заливат канелоните. Доматените кубчета се разпределят равномерно върху тях. Канелоните се разделят с вилица, така че сосът да попадне и между тях. Поръсва се настъргания кашкавал. Канелоните се пекат 35 минути.