Какаово руло с шоколадов крем

Невероятно вкусен и пухкав десерт, който се топи в устата


Приготвяне
90 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Яйцата се разбиват с миксер. Добавя се захарта и отново се разбива. Добавят се солта, брашното и какаото, разбива се добре. След това сместа се изсипва в намаслена и покрита с хартия за печене правоъгълна тава. Пече се около минути в силно загрята фурна. В подходящ съд се наливат 4-5 с.л. вода, сипва се желатинът и се разтопява на водна баня. Белият шоколад се залива с мялко сладкарска сметана и се разтопява на водна баня. Останалото количество сметана се разбива на сняг заедно с ванилията. Охладената шоколадова смес и изстиналият желатин се изсипват в сметаната и се разбърква добре. Охладеният блат се намазва с приготвения крем и се навива внимателно на руло. Десертът се оставя да отлежи 2 часа преди консумация. Декорирайте по желание.
Още по темата

Продуктите за блата се разбиват и се исипват в тава намаслена и покрита с хартия за печене също намазнена.Пече се на 180С за 30 мин.След като се изпече се обръща и се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп