Според учените, мозъкът ни се храни с доста по-различни продукти.
На първо място това е познатият и обичан от много хора черен шоколад. Освен, че успява дори да стопи част от мазнините в тялото, той е пълен с флавоноиди, които хранят директно мозъчните клетки. През Средновековието се е смятало, че това е една от най-ценните храни в света. Черен шоколад са можели да похапват само кралските особи.
Сигурно сте чували и за още една панацея за концентрация и повишаване на IQ – ядките. Ако са в суров вид, те подпомагат дейността на сивото ви вещество. Освен това драстично намаляват риска от алцхаймер. Причината е съдържащият се в тях вит. Е.
Ако искате да не се разсейвате на работа или по време на учебните часове, тогава трябва да хапвате мазна риба поне два пъти седмично. Омега-3-киселините ще ви държат в кондиция и са плюс преди контролно.
И не на последно място – пийте вода. Мозъкът започва да зацикля, ако нивото на течностите в тялото ни е по-ниско от нормалното. За да не прегрее и да мислим по-бързо, трябва да пием достатъчно вода.
Динята ни спасява от луничките
Вкусната диня, която е прекрасна закуска за плажа, е чудна основа на десетки маски за лице. Освен, че са евтини, те са и леки за кожата. Веществата в плода успяват да се справят с луничките, а и с пигментните петна, защото избелват кожата. Причината е, че освен вода, в месото на динята има витамини А, В6 и С. С други думи, лицето получава дълбока хидратация, придружена с подхранваща грижа.
Можете да забъркате малко диня с яйчен белтък. Сместа ще успокои кожата след слънчеви бани. При изгаряния, нанесете само сока.
Счуканите семки пък се комбинират с малко вода. Маската помага дори при акне.
Ако искате само да почистите лицето си, смесете сок от диня с кисело мляко. След маската, кожата ви ще е като ексфолирана.
Плодът ликвидира и бръчките. Достатъчно е да го забъркате с пюре от авокадо.