Кайма в ябълки



Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 180 градуса. Загрейте маслото и зехтина, прибавете ситно нарязания лук, целината и задушете до омекване. Добавете каймата за 5 минути, прибавете подправките, трохите и разбъркайте добре. Изрежете горната част на ябълките и издълбайте внимателно сърцевината. Напълнете ябълките с каймата, наредете в намаслена тава с малко вода, сложете върху всяка ябълка малко парче масло и запечете за час.
Още по темата

Смесете брашното, яйцата, водата и 1/2 ч.л. сол. Оставете тестото да почине 30 минути. Смесете двата вида кайма, лука, 1 ч.л. сол, черния пипер и чесъна. Нарежете...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп