Кавърма с печурки



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
Месото се нарязва на кубчета и се запържва до побеляване в дълбока тенджера. Добавя се морковът, нарязан първо на колелца и след това на четвъртинки. Празът също се нарязва на колелца и се прибавя в тенджерата. След това и гъбите – измити и нарязани на филийки. Прибавят се солта, черният и червен пипер и виното. Тенджерата се похлупва и се оставя да къкри на тих огън около 40 минути или до готовност на месото. Доматеното пюре се размива с малко вода и се добавя към кавърмата. Оставя се да поври още 3-4 минути и се маха от котлона. Ястието се сервира поръсено с магданоз.
Още по темата

Загрейте фурната на 200 градуса.
Нарежете месото на кубчета, а праза и доматите - на ситно. Загрейте олиото на средно силен огън и за 3-4 минути запържете месото да...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп