Свинска кавърма

Свинска кавърма Лакомник
Свинска кавърма
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г свинско месо

1 стрък праз лук

1-2 домата

1 с.л. олио

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 200 градуса.

Нарежете месото на кубчета, а праза и доматите - на ситно. Загрейте олиото на средно силен огън и за 3-4 минути запържете месото да смени цвета си. Добавете праза и оставете да се готви 15 минути като намалите огъня. Добавете доматите и бъркайте за 5 минути. Преместете ястието в тавичка и добавете сол и пипер. Сипете ½ ч.ч. вода. Разбъркайте и сложете да се пече 15-20 минути като разбърквате от време на време. Проверете готовността на месото с вилица.

 

*Може да разпределите месото на отделни порции в гювечета и да го изпечете във фурната така.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц