Италианска торта

Италианска торта Лакомник

Опитайте този свеж и уникално вкусен десерт

Италианска торта
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г извара

1/2 ч.ч. бадеми

2 1/2 с.л. нишесте

6 с.л. захар

7 яйца

1 с.л. кора от портокал

4 капки бадемова есенция

За сока:

сок от 3 портокала

кора от 1 потрокал

4 с.л. захар

1/3 ч.ч. лимонов сок

Начин на приготвянe

Жълтъците, бадемовата есенция, захарта, смлените бадеми и портокаловата кора се разбъркват с изварата, докато ги поеме добре. Белтъците и нишестето се разбиват на сняг. Прибавят се на два пъти към изварата, като сместа непрекъснато и много внимателно се разбърква, за да не спаднат белтъците. Готовата смес се разпределя в подходяща тава, покрита с намаслена хартия за печене. Пече се 40-50 минути в предварително загрята фурна при температура 180С. Кората на един портокал се нарязва на ивички и се вари в 5-6 с.л. вода 6-7 минути (колкото да я ароматизира). След като кипне, се прибавя сокът от портокалите, лимонов сок и захар. Ври 20 минути. Тортата се залива с добре охладения сок.

Още по темата
Още по темата
Лесна маслена торта
Разбийте маслото и захарта до побеляване. Прибавете постепенно яйцата, разтопения шоколад, млякото, ванилията, орехите и натрошените бисквити. Всичко се разбърква...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц