Италианска торта

Опитайте този свеж и уникално вкусен десерт


Приготвяне
90 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
Жълтъците, бадемовата есенция, захарта, смлените бадеми и портокаловата кора се разбъркват с изварата, докато ги поеме добре. Белтъците и нишестето се разбиват на сняг. Прибавят се на два пъти към изварата, като сместа непрекъснато и много внимателно се разбърква, за да не спаднат белтъците. Готовата смес се разпределя в подходяща тава, покрита с намаслена хартия за печене. Пече се 40-50 минути в предварително загрята фурна при температура 180С. Кората на един портокал се нарязва на ивички и се вари в 5-6 с.л. вода 6-7 минути (колкото да я ароматизира). След като кипне, се прибавя сокът от портокалите, лимонов сок и захар. Ври 20 минути. Тортата се залива с добре охладения сок.
Още по темата

Разбийте маслото и захарта до побеляване. Прибавете постепенно яйцата, разтопения шоколад, млякото, ванилията, орехите и натрошените бисквити. Всичко се разбърква...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп