![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
Вкусно и здравословно зеленчуково изкушение
![Зеленчуков терин](https://lakomnik.bg/f/news/6/660_8583ef3eefdc4aaa54c13e670e77ffdd.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
С помощта на картофобелачка нарязваме на фини ленти тиквичката и леко запичаме в грил тиган. Сварете морковите за 4-5 мин. във вряла подсолена вода и също направените тънки ленти. Изпечените и обелени чушки разделете на ленти. Разбъркайте крема сиренето с малко сол и чесън на прах. Разбийте сметаната на хубав сняг и добавете сиренето. Разбъркайте. Добавете настъргания пармезан и накъсаните на ситно листенца босилек. Разбъркайте и добавете разтворения желатин. Разбъркайте хубаво. Добавете зеленчуците на сух тиган, счуканите ядки в продълговата форма за кекс покрита с прозрачно фолио. подредете лентичките тиквички като застъпваме леко горните крайчета да стърчат навън (за да могат след това да покрият сместа). Покрийте и дъното. Сипете 1/2 от крема. Разстелете равномерно на всякъде и покрийте с лентите моркови. Залейте с останалия крем. Покрийте с лентичките от червени чушки. Похлупете със стърчащите краища на тиквичките листче, след листче да се получи хубава основа. Притиснете хубаво с ръце. Оставете в хладилника за 4 ч. Обърнете терина в подходящо плато и украсете розички от чери домати и свежи листенца босилек.
![Още по темата](/img/grey_arrows.png)
![стрелка](/img/grey_arrows.png)