Зеленчуков терин

Зеленчуков терин Лакомник

Вкусно и здравословно зеленчуково изкушение

Зеленчуков терин
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 голяма тиквичка

3-4 печени червени чушки

2 моркова

200 г сирене \\\"Крема\\\"

100 г настърган пармезан

150 г течна сметана

30 г филирани бадеми

50 г орехови ядки (кедрови)

2 пакетчета желатин

черен пипер

чесън на прах

сол на вкус

пресен босилек или мащерка

Начин на приготвянe

С помощта на картофобелачка нарязваме на фини ленти тиквичката и леко запичаме в грил тиган. Сварете морковите за 4-5 мин. във вряла подсолена вода и също направените тънки ленти. Изпечените и обелени чушки разделете на ленти. Разбъркайте крема сиренето с малко сол и чесън на прах. Разбийте сметаната на хубав сняг и добавете сиренето. Разбъркайте. Добавете настъргания пармезан и накъсаните на ситно листенца босилек. Разбъркайте и добавете разтворения желатин. Разбъркайте хубаво. Добавете зеленчуците на сух тиган, счуканите ядки в продълговата форма за кекс покрита с прозрачно фолио. подредете лентичките тиквички като застъпваме леко горните крайчета да стърчат навън (за да могат след това да покрият сместа). Покрийте и дъното. Сипете 1/2 от крема. Разстелете равномерно на всякъде и покрийте с лентите моркови. Залейте с останалия крем. Покрийте с лентичките от червени чушки. Похлупете със стърчащите краища на тиквичките листче, след листче да се получи хубава основа. Притиснете хубаво с ръце. Оставете в хладилника за 4 ч. Обърнете терина в подходящо плато и украсете розички от чери домати и свежи листенца босилек.

Още по темата
Още по темата
Терин с патладжани
Видео рецепта за майсторско предястие или леко хапване http://www.youtube.com/watch?v=D4ihd83r4gQ
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц