Терин от тиквички

Терин от тиквички Лакомник
Терин от тиквички
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг тиквички

1 с.л. сол

5 с.л. зехтин

4 яйца

200 мл готварска сметана

1 връзка пресен босилек нарязан на дребно

1 щипка пресен анасон, щипка кимион

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

С помощта на белачка обелете 2 тиквичките на ленти, докато стигнете до кората. След това в тенджера кипнете вода и поставете вътре обелените парчета тиквичка, като прибавите и сол. Бланширайте лентите за около 15 секунди, след това изцедете водата и поставете лентите в студена вода  за да останат свежи. След това отново ги изцедете. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете останалите тиквички на четири ленти, като отстраните кората.

Загрейте растителното масло в тиган, прибавете тиквичките и гответе в тигана на средна температура, обръщайте ги от всички страни за около 5 минути, докато омекнат но не променят цвета си.

Внимателно разбийте яйцата със сметаната, прибавете босилека, анасона и кимиона, прибавете половината от тиквичките и подправете със сол и черен пипер. Прибавете останалата част от тиквичките към сместа.

 Поставете тънките ивици тиквички върху пергаментова хартия, след това отгоре поставете сместа с тиквичките. След това покрийте терина, поставете го в съд за печене и сипете вряла вода, която трябва да покрие само половината от терина и оставете да се пече около 40 минути. Ще разберете, че е готов когато с помощта на клечка боднете в средата и когато я извадите тя остане суха и чиста. Може да сервирате терина топъл или студен.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц