Зеленчуков гювеч

Зеленчуков гювеч Лакомник

Икономично и леко предложение за обяд

Зеленчуков гювеч
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 с.л. олио

1 глава лук

2 корена от магданоз

250 г червени чушки

сол на вкус

3 скилидки чесън

800 мл домати в собствен сос

4 тиквички

40 г грах

босилек

Начин на приготвянe

Нарежете магданоза, почистените тиквички, граха. Запържете корена от магданоз с лука, прибавете нарязаните чушки, чесъна и гответе за 5 минути. Прибавете нарязаните домати, сол и оставете да кипне. Сложете продуктите в гювеч и гответе на умерен огън – 180 градуса, до готовност – около час. Сервирайте с босилек. 

Още по темата
Още по темата
Славянски гювеч
Нарежете месото на кубчета и го запържете в загрята мазнина. Извадете готовото месо и в същата мазнина запържете едро нарязания лук, 2 червени домата нарязани на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц