Запечени франзели с извара и маслини

Запечени франзели с извара и маслини Лакомник

Невероятно вкусни, мекички и ароматни сандвичи

Запечени франзели с извара и маслини
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 франзели

1 кофичка извара

2 стръка пресен лук

150 г маслини без костилка

1 домат

150 г луканка

4 с.л. зехтин

200 г кашкавал

сол

щипка черен пипер

Начин на приготвянe

Франзелите се срязват на две парчета и след това се разрязват по дължина. Вътрешността се маха и се прави на трохи. Франзелите се поливат с 2 с.л. олио и се запичат за 8-10 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пресният лук се задушава в зехтина, прибавят се трохите и след това доматите и луканката. Плънката се разбърква добре и след 1-2 минути се прибавят останалите съставки – маслините, изварата, кашкавала и подправките. Разбърква се добре. Запечените франзели се пълнят с плънката и се пекат още около 7-8 минути. Поднасят се топли.

Още по темата
Още по темата
Извара с плодове
Разбъркай изварата с пресните или замразени плодове. Добавете малко мед и разбъркайте.
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц